Quantcast

Evo Morales visita al Papa i li recomana que prengui coca: "Així aguanta més"

El president de Bolívia, Evo Morales , s'ha reunit al Vaticà amb el papa Francesc , amb qui va abordar l'actual conjuntura socioeconòmica del país i al qual regalar tres llibres sobre els beneficis de la coca, el consum li va aconsellar.

Morales ha conversat amb Francisco durant 27 minuts a la Biblioteca del Palau Apostòlic del Vaticà.

"Germà papa", ha exclamat el mandatari en arribar a la trobada amb el pontífex, amb qui s'ha abraçat ia qui va expressar que estava "molt content" de tornar a veure-ho.

Segons el comunicat del Vaticà, l'audiència s'ha celebrat "en una atmosfera de cordialitat" i es van tractar "alguns temes concernents a l'actual conjuntura socioeconòmica del país, considerant especialment les polítiques socials".

a la reunió s'ha parlat de les relacions entre l'Església i l'Estat recordant la llarga tradició cristiana de Bolívia i la contribució decisiva de l'Església a la vida de la Nació ". "També hi va haver referències a qüestions d'interès comú, com l'educació, la sanitat i l'ajuda als pobres". Finalment, segons la Santa Seu, "es van examinar algunes situacions internacionals".

Morales va regalar al pontífex tres llibres sobre el cultiu andí titulats: "Coca, la dieta citogénica", "Coca, un biobanc" i "la coca contra l'obesitat".

"Jo l'estic prenent i em fa bé. l'hi recomano i així aguanta tota la vida", < / em> va dir Morales al papa en lliurar els llibres.

També li va regalar un bust de fusta de Tupac Katari , un líder indígena de l'ètnia aimara "que va ser esquarterat en 1781 pels espanyols ", segons ha explicat el president bolivià al papa Francesc.

Com a anècdota, Morales li va dir al pontífex:" fixeu-vos, de la localitat de la qual jo vinc el sant patró és sant Francesc d'Assís. Jo vaig arribar al sindicat sant Francesc i ara tenim al papa Francisco ".

el papa, per la seva banda, va obsequiar amb el medalló de Sant Martí de Tours, patró de Buenos Aires i símbol del amor cap als pobres, un present que sol entregar a les audiències privades, així com la recent exhortació sobre la família "Amoris Laetitia".

També li va lliurar un exemplar de "El nom de Déu és Misericòrdia", el seu llibre entrevista, publicat fa uns mesos.

Durant el lliurament de regals, el president bolivià va aprofitar per lliurar-li una carta de la Central Obrera Boliviana (COB) i la Conalcam (Coordinadora Nacional pel Canvi), sobre les últimes manifestacions de l'Església catòlica al seu país.

"Aquí té vostè la carta dels moviments socials i tot el material", va dir Morales a Francisco.

el president havia anunciat abans de la seva arribada al Vaticà que parlaria amb el papa sobre aquest assumpte, després que el passat 1 d'abril la Conferència Episcopal Boliviana alertés en un document que el narcotràfic havia penetrat en les estructures de l'Estat.

Morales va rebutjar aquestes acusacions i va demanar a l'Església boliviana que donés els noms dels que pensaven tenien relació amb el narcotràfic.

el president de Bolívia va ser acompanyat a l'audiència amb el papa pel seu canceller, David Choquehuanca; l'encarregada de negocis de l'Ambaixada boliviana davant la Santa Seu, Erika Farfan, i el seu cap de Gabinet, Patricia Bella.

Morales i el papa es van reunir per primera vegada al Vaticà el 2013 durant una audiència, ocasió en què van parlar de la lluita contra la pobresa.

El líder bolivià va obsequiar llavors amb un llibre sobre la reivindicació d'una sortida al mar per al seu país.

Posteriorment, es van reunir a l'octubre de 2014, durant la celebració al Vaticà de la primera Trobada Mundial de Moviments Populars.

al juliol de l'any passat, Francisco va visitar Bolívia en un viatge que també el va portar a Paraguai i Equador.

Durant la seva estada a Roma, Evo Morales assistirà demà a una conferència organitzada pel president de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials, l'argentí Marcelo Sánchez Sorondo, per commemorar el 25 aniversari de l'encíclica de Joan Pau II "Centesimus Annus".

Comentarios de Facebook