Compartir

José Manuel Soria , ministre d'Indústria en funcions, va tenir una societat a l'illa britànica de Jersei fins a l'any 2002. Segons ha publicat 'El Mundo', el popular va ser administrador principal al costat del seu germà Luis de l'empresa Mechanical Trading Limited , on apareix la seva signatura quan ja era alcalde de Les Palmes de Gran Canària.

La societat que Sòria tenia en Jersei, un dels paradisos fiscals més importants del món amb nombrosos avantatges fiscals, estava gestionada per Canal Trust, la filial que es va encarregar d'obrir en el passat a través de les gestions de Mossack Fonseca la polèmica empresa de Bahames UK Lines Limited amb la qual el polític canari es va veure embolicat en els papers de Panamà.

'eldiario' assegura en una de les informacions publicades que Mechanical Trading Limited es va constituir l'any 1993 , sent propietària, a més, el 80% de la societat que posseïa la família Sòria (Oceanic Lines). Aquesta mateixa empresa va ser la que el 1997 es va dedicar a consignar fruites i verdures que procedien de les Illes Canàries.

Aquesta última situació comercial és la que venia al·legant el ministre en funcions durant els últims, rebutjant de manera contundent que tingués societats en qualsevol paradís fiscal.