Quantcast

El detingut Mohamed Abrini admet ser el terrorista del barret

El jutge d'instrucció dels atemptats de l'22-M a Bèlgica ha acusat avui els sospitosos capturats divendres Mohamed Abrini i Osama KRAYEM de participar en activitats de grup terrorista i d'assassinats terroristes , ha informat la Fiscalia federal en un comunicat.

a més, la investigació relacionada amb els atemptats de Brussel·les del 22-M ha permès establir que KRAYEM < / strong> és el segon home present en l'atac a l'estació de metro de Maelbeek i qui va comprar al centre de la ciutat les bosses que es van utilitzar en els atemptats.

el jutge d'instrucció també va culpar de participar en activitats de grup terrorista i de complicitat en assassinats terroristes a Hervé BM, detingut al costat de KRAYEM, ja Bilal EM, el sisè arrestat, mentre que va deixar en llibertat els altres dos que van ser capturats a la vegada que Abrini "després d'una audiència en profunditat".

d'aquesta manera, quatre dels sis detinguts romanen sota mandat d'arrest.

Inicialment, la Fiscalia va indicar que encara no era possible pronunciar-se sobre si Abrini és o no l'anomenat 'home del barret', el tercer suposat terrorista que es va veure al costat dels dos que es van immolar a l'aeroport de Brussel·les-Zaventem.

No obstant això, Mohamed Abrini finalment ha admès que és el 'home del barret' que va atemptar a l'aeroport el 22-M,

en Hervé BM, la Fiscalia va precisar que va ser detingut a la nit de divendres i que va néixer el 5 de maig de 1990 i té nacionalitat ruandesa, mentre que de Bilal EM va indicar que va néixer el 10 de març de 1989 e que se sospita que va ajudar a Abrini ja KRAYEM.

La cadena pública flamenca VRT apunta que aquesta persona és Bilal el Makhoukhi , 1 Brussel·les condemnat en el procés contra el grup radical Sharia4Belgium a Anvers (nord) a cinc anys de presó dels quals va complir dos i després va quedar en llibertat sota vigilància electrònica, que segons aquest mitjà va concloure el mes passat.

segons el Ministeri públic, les detencions es van produir en diferents punts de Brussel·les: al districte d'Anderlecht, "possible lloc de residència de Abrini" ; en el de Laeken, lloc de residència d'Hervé BM, i al domicili de Bilal EM

Divendres, després de les detencions, les autoritats belgues van confirmar que les empremtes digitals i l'ADN de Abrini es van trobar en diversos punts de Schaerbeek (Brussel·les) , com el pis d'on es creu que van partir els terroristes suïcides de l'22-M, i en l'automòbil que es va utilitzar en els atemptats de París.

Ja era buscat per aquests atemptats a l'identificársele en companyia de Salah Abdeslam (que també va ser detingut a Brussel·les el 18 de març i que serà extradit a França) el passat 11 de novembre en una gasolinera del nord de França a l'autopista en direcció a París.

Per la seva banda, la Fiscalia també relaciona a KRAYEM, àlies Naim a l'Ahmed, amb Abdeslam.

Finalment, la Fiscalia va informar dels registres efectuats per la Policia aquest migdia al districte de Brussel·les d'Etterbeek , en un apartament que "podria haver-se utilitzat com una casa segura". l'operació va resultar "negativa" i no es van trobar ni armes ni explosius.

"No es donarà cap informació suplementària sobre el resultat dels registres", va concloure el Ministeri públic.

Comentarios de Facebook