Compartir

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal , ha advertit avui que els 'populars' estan "farts de tant ego superlatiu, tant egoisme personal i tant interès partidista" < / em>, malgrat la qual cosa segueixen disposats a "acord i al diàleg" i mantenen la seva oferta d'una gran coalició.

Durant la inauguració de la convenció sobre el pacte per l'enfortiment institucional, que el PP celebra a Barcelona, ??Cospedal ha reiterat aquest compromís després que aquesta setmana hagin fracassat les negociacions de PSOE i Ciutadans amb Podem.

els populars estan també "farts de tant càlcul mediàtic" per part dels partits que estan tractant d'evitar que Espanya tingui un govern "de futur, estable, i presidit per Mariano Rajoy, que ha guanyat les eleccions" , ha dit Cospedal en aquest acte i en presència del president en funcions.

s'ha preguntat per altra banda "què ha negociat" el líder socialista, Pedro Sánchez , amb els independentistes, i què els ha ofert.

"Quan un vol ser president a qualsevol preu segur que res de bo ha d'oferir" , ha afegit Cospedal, que ha assenyalat que per contra el PP "no es va a seure a una taula on es posi en judici la unitat d'Espanya i la igualtat dels espanyols ".

María Dolores de Cospedal ha assenyalat en qualsevol cas que en el seu partit segueixen pensant que " el millor per a Espanya " és un "gran acord" entre els que defensen el model de convivència i l'ordre constitucional.

"Estem disposats a l'acord i al diàleg, perquè han estat sempre la brúixola que ens han ajudat a ser millors ", ha dit Cospedal en una nova invitació del PP a la gran coalició.

la secretària general ha obert aquesta jornada que clausurarà Rajoy i en la qual, com ha recordat Cospedal , es debatrà l'enfortiment institucional un dels cinc pactes que el PP ha ofert a les forces polítiques que "en principi semblen moderades i defensen l'ordre constitucional ", ha assenyalat en al·lusió al PSOE ia Ciutadans.

ha distingit no obstant això el paper del PP del de Ciutadans a Catalunya, en assenyalar que hi ha "altres" que només porten "alguns anys" defensant el que el seu partit porta molt de temps defensant la unitat d'Espanya i lluitant contra el separatisme.

i defensant, ha afegit, "que la millor manera de sentir-se espanyol és sentir-se català, un català espanyol en una Espanya unida i forta" , ha postil·lat.

Ha subratllat a més la tasca dels membres del PP català, que defensen la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols "moltes vegades amb una gran ingratitud, sotmesos a l'exclusió i al ressentiment" , i "moltes vegades oblidats i apartats". "Us vull donar les gràcies a tots" , els ha dit.

Ha insistit Cospedal en què la unitat i la igualtat dels espanyols parteixen de "un concepte que els governants de la Generalitat semblen voler oblidar: la llei".

I ha advertit que quan els governants obliden que també ells estan sotmesos a la llei ataquen directament la democràcia.

Així mateix ha apel·lat al esperit de la Transició per fer "junts un millor país" i ha assenyalat que en els moments difícils "no val per a res l'exclusió ni la divisió ni la segregació perquè tot el que divideix empetiteix i ens fa més febles ". "Si volem avançar hem d'estar tots junts" , ha señalado.Unidad a la qual també s'ha referit per tornar a oferir per part del PP el diàleg per a un acord.