Compartir

Entre els noms d'espanyols que apareixen en els anomenats 'Papers de Panamà', desvetllats pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i el diari alemany 'Suddeustche Zeitung', apareix el de l'empresari Carceller Coll i diversos dels seus familiars.

Carceller Coll és una de les majors fortunes del nostre país, amb un imperi construït al voltant de gegants com la cervesera Damm o una petroliera, Disa Corporació. Segons les informacions publicades avui per El Confidencial, Carceller Coll, va teixir durant 20 anys una trama fiscal que, de fet, ja està sent investigada a Espanya per l'Agència Tributària.

Des de 1995 tant el patriarca com els seus fills van tenir diverses societats 'offshore' constituïdes a través del despatx Mossack-Fonseca.

L'Agència Tributària ha investigat el 2011 diverses de les societats 'offshore' dels Carceller, així com les de les germanes Carceller Arce a 2006. Diversos dels casos van ser sobreseguts, però la investigació contra les societats del pare, Demetrio Carceller Coll, han portat a la obertura d'un judici oral per presumpte delicte fiscal i de blanqueig de capitals . No obstant això, no se sap si arribarà a celebrar-: la data ha estat repetidament posposada pel delicat estat de salut del patriarca la família.