miércoles, 23 septiembre 2020 1:02

Grans personalitats passaran pel Palau de la Música Catalana

La temporada 2016-2017 del Palau de la Música Catalana estarà centrada en la qualitat i l'excel·lència al voltant d'un eix central .: el cant coral.

La programació presenta als grans noms de l'escena internacional i vincula especialment les relacions del coliseu modernista amb intèrprets de referència, creant un discurs artístic propi; també dóna suport a la Difusió n de la música dels segles XX i XXI , amb diversos estrenes absolutes i Salvador Brotons com a compositor convidat en aquesta temporada.

La nova temporada del Palau recupera, també, el patrimoni musical català i dóna veu als intèrprets autòctons i als joves talents. Manté el compromís educatiu i treballa pa ra la integració social de l'entorn a través del cant coral. Així, contribueix a la consolidació del Palau com un centre cultural imprescindible del mapa musical europeu.

Des de la temporada que Simon Halsey serà el director artístic dels cors de l'Orfeó Català i l'assessor artístic d'aquesta institució.

Halsey arriba a Barcelo na per continuar la revitalització de la reconeguda família coral de l'Orfeó Català i consolidar la qualitat i el prestigi garantint que el cant està en el centre de les activitats del Palau.

Halsey està qualificat per portar aquesta missió endavant despré s del seu lideratge transformador davant de cors del més alt nivell, amateurs i professionals, destacant el Cor de Berlín i el Cor de l'Orquestra Simfònica de Birmingham. També, més recentment, el Cor de l'Orquestra Simfònica de Londres.

Està considerat un dels millors directors del món en el repertori coral i és un influent ambaixador del cant coral.

Aquesta novetat coin deix amb el 125 aniversari de l'Orfeó Català. Una celebració que s'iniciarà el 8 de maig amb un concert ja programat en la temporada vigent i que tindrà solució de continuïtat en la següent amb un total de set concerts de commemoració de l'efemèride.

l'aniversari es tancarà el 14 maig 2017 amb un concert protagonitzat pel Cor de Cambra del Palau dedicat als quals han estat els grans mestres de l'Orfeó Català.

També s'oferirà una exposició commemorativa al Foyer del Palau de la Música Catalana i una taula rodona sobre la història de l'Orfeó