domingo, 27 septiembre 2020 19:45

Concert homenatge a Josep Clarà

Des del passat 10 de març el Museu Europeu d'Art Modern, en coproducció amb el Museu de la Garrotxa d'Olot, acull l'exposició "Al taller de Josep Clarà". Els Guixos d'un escultor irrepetible. La mostra està centreu a a la figura de l'artista d'Olot .

Aquest dissabte, al Museu Europeu d'Art Modern, dins el cicle "Dissabtes de Clàssica" s'oferirà un concert homenatge a Josep Clarà, un dels creadors més destacats de la primera meitat del segle XX i un dels artista s amb major projecció internacional de la seva generació .

El duo format per Jordi Membrado al piano i Gisela Parodi, soprano, interpretaran un repertori de els compositors Eduard Toldrà i Enric Granados. L'entrada també permet berenar al mateix museu i visitar la mostra.

L'exposició, comisariaza per Cristina Rodríguez Samaniego, en col·laboració amb Irene Gras Valero, obre una finestra "a l 'univers Clarà "a partir de les obres més rellevants de cadascuna de les èpoques de la prolífica vida de l'escultor, totes procedeix bans de l'antic Museu Clarà, juntament amb dibuixos, fotografies i altres materials visuals. < / p>

Entre les més de 80 peces que formen part de la mostra destaquen les seves obres emblemàtiques com "la Deessa i Joventut", que es pot veure a la Plaça Catalunya de Barcelona, ??"Monument al treball", escultura monumental situada a la plaça doctor Robert de Sabadell, "Maternitat" situada a la plaça Clarà d'Olot i "Retrat femení", una peça que conserva els punts que van permetre a l'escultor passar al marbre.

Moltes de les seves obres es mostren al públic per primera vegada . Procedeixen del Museu de la Garrotxa d'Olot, on es conserva la major part dels treballs de l'artista i on s'han restaurat més de setanta peces.

es tracta de l'obra de Clarà més autèntica i primigènia , a partir de la qual es generen les seves escultures en materials definitius, com el marbre i el bronze.

la mostra pretén apropar als visitants a la figura de l'escultor i la seva obra que, després del tancament del Museu Clarà de Barcelona havia quedat en l'oblit.

l'exposició presenta dos vessants que s'interrelacionen i construeixen una mirada diferent i renoveu a sobre l'artista.