Compartir

El Rei Felip VI no ha pogut gaudir de la sèrie 'Joc de Trons' que li va regalar Pablo Iglesias. És un dels objectes de la relació d i 326 regals que segons va publicar Zarzuela van rebre els Reis i que ara Patrimoni Nacional i la Casa Reial hauran de inventariar per decidir el seu " ús i afectació ". És a dir, cap dels objectes d'aquest llistat, entre els quals figuren corbates, bessons, plaques, estilogràfiques, safates, plats o peluixos per a les filles dels Reis, ha estat per a ús i gaudi de qui el va rebre en principi per que s'ha considerat que el seu caràcter és "institucional".

El príncep Felip va ser el destinatari de gairebé la meitat dels presents oferts a la Família Reial durant l'any passat, un total de 151 segons el còmput que ha fet Sarsuela, seguit de la Reina Letizia, amb 80, i dels Reis conjuntament, amb 57 regals.

Tot i que amb prou feines participen en actes oficials, també hi va haver 16 obsequis per a la princesa d'Astúries i la seva germana, la infanta Sofia, mentre que la seva àvia, la reina Sofia, va rebre dotze, el seu avi, el rei Joan Carles i, nou, i un conjuntament els dos.

el règim de regals que el Monarca va aprovar a finals de 2014 estableix que els membres de la Família Reial no podran acceptar obsequis que, per la seva "alt valor econòmic, finalitat o interès comercial o publicitari ", puguin " comprometre la dignitat "de les seves funcions institucionals, ni" f avores o serveis en condicions avantatjoses "ni tampoc préstecs sense interès o diners.

Zarzuela confirma que hi ha hagut algun que no s'ha acceptat en compliment d'aquesta norma, tot i que no s'identifica per respecte a qui els va oferir, mentre que sí figuren els que van ser acceptats, encara que siguin d'escàs valor.

es tracta d'una < strong> detallada relació de tots i cadascun dels rebuts l'any passat, donada a conèixer als ciutadans a través del web oficial de la Casa del Rei , en compliment d'un compromís de transparència no molt estès entre les cases Reals europees.

A la llista figuren, segons aclareix Zarzuela, aquells que es consideren "institucionals", relacionats amb les activitats oficials dels membres de la Família Real, i el destí final serà decidit una vegada siguin inventariats per Patrimoni Nacional, que es considera la institució destinatària de tots ells.