sábado, 15 agosto 2020 22:16

El pròxim Govern haurà de retallar més de 20.000 milions

Tot i que durant tot 2015 el Govern ha assegurat que es compliria amb l'objectiu de dèficit pactat per al 2015, el 4,2%, la realitat ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre el ministeri que dirigeix ??Cistóbal Montoro, i acabarà per amarar a tots els espanyols: el dèficit es va situar en el 5,16% del PIB, un punt més que l'any anterior i molt per sobre del que s'ha pactat amb Brussel·les. < / strong>

que Hisenda i les comunitats autònomes es tiren els plats pel cap i busquen responsables, el que sí és cert és que el futur es planteja complicat, especialment si Brussel·les no flexbiliza seus objectius per a Espanya. Segons el signat, Espanya hauria de tancar 2016 amb un 2,8% del PIB, el que suposaria una dràstica reducció i retallades per valor de 23.600 milions d'euros. Retallades que tècnicament són possibles, però que políticament tindrien un cost inassumible … La retallada seria similar al dràstic ajust que va haver de implementar Zapatero quan va congelar les pensions i va reduir el sou dels funcionaris ; o l'ajust de fa quatre anys del PP amb pujada general dels impostos i retallades en la sanitat i l'educació.

De moment, Montoro ha anunciat de moment que congelarà la despesa de totes les comunitats autònomes, als qui va responsabilitzar del desviament (la seva despesa es va situar en el 1,66% quan el seu objectiu era del 0,7%). Segons els comptes de Montoro Catalunya i la Comunitat Valenciana són responsables de la meitat de la desviació de les autonomies.