domingo, 27 septiembre 2020 3:34

Aznar davant Rajoy: "Necessitem nous lideratges que estiguin a l'altura dels desafiaments"

L'expresident del Govern i president d'honor del PP, José María Aznar, ha assegurat aquest dimarts que es necessiten "nous lideratges capaços d'exercir una tracció social, moral i política a l'altura dels desafiaments" < / em>, missatge que ha llançat davant del cap de l'Executiu en funcions, Mariano Rajoy.

Tots dos van assistir al seminari 'Vargas Llosa: cultura, idees i llibertat 'que se celebra a Casa d'Amèrica amb motiu del 80 aniversari del Nobel peruà. Tots dos s'han saludat i han posat junts al photocall acompanyats per Mario Vargas Llosa i els expresidents de Xile, Colòmbia i Uruguai. Però era la primera vegada que Aznar i Rajoy coincidien en públic des del Comitè Executiu del PP que es va celebrar a 'Gènova' el 21 de desembre, tan sols un dia després de les eleccions generals en les quals el PP va perdre 3,6 milions de vots i 63 escons. I ells van ser els protagonistes, és clar.

En aquell Comitè Executiu del PP, l'expresident del Govern va demanar un congrés obert i ha assenyalat que ell no tenia intenció de presentar-se. Rajoy li va respondre llavors que aquest conclave es farà quan acabi el procés de formació de govern, una tesi que ha seguit defensant en les últimes setmanes quan se li ha preguntat per aquest assumpte.

Però Aznar fica pressa, d'acord amb les seves paraules. "Necessitem nous lideratges capaços d'exercir una tracció social, moral i política a l'altura dels desafiaments que tenim" , va dir quan el cap de l'Executiu en funcions l'escoltava des de la primera fila de seients. Aznar deia el PP a "repensar" , per "fer-les millors" , les "grans iniciatives sobre les quals s'ha estructurat el món des de mitjans del segle passat" . Segons ha dit, es tracta de conservar "el millor del seu esperit" per o "adaptant-les a un context molt diferent".