Compartir

Les autoritats belgues han informat avui que totes les víctimes mortals del doble atemptat de l'22-M a Brussel·les han estat identificades i que són finalment 32 després d'una "revisió profunda" de les llistes de morts .

"Després d'una verificació conscienciosa, el nombre de víctimes baixa a 32" , ha assenyalat el gabinet de la ministra belga d'Afers Socials i Salut Pública, Maggie de Block. < / p>

la portaveu de la Fiscalia de Brussel·les, Ine Van Wymersch, va confirmar per la seva banda que "totes les víctimes han estat identificades", durant una conferència de premsa.

de les 32 víctimes, 17 són belgues i 15 tenen altres nacionalitats , va dir la portaveu al Centre de Crisi Van Wymersch. De les víctimes mortals, quatre van morir a l'hospital.

El balanç anterior era de 35 víctimes mortals, sense comptar els tres terroristes suïcides del doble atemptat.

L'explicació d'aquesta diferència és que tres persones figuraven dues vegades, un cop a la llista de morts del Departament d'identificació de víctimes i una altra a la llista de morts dels hospitals, ha indicat la cadena de televisió RTL, que assegura que no hi ha menors d'edat entre els morts.

El responsable del Departament d'identificació de víctimes Christian Decobecq, va explicar també que 31 persones han estat identificades per aquesta unitat i una pels serveis hospitalaris, informa l'agència Belga.

les autoritats belgues també han assenyalat que la identificació de cap víctima es confirmarà oficialment, per respecte a les famílies.

quant als ferits, segons el coordinador del ministeri de Sanitat Pública, Geert Gijs, 90 persones estan encara hospitalitzades a 28 centres diferents de Bèlgica , de les que 89 estan en vigilància intensiva, a més que un terç dels pacients reben cures especials en centres per cremades.

a més, quatre ferits han estat traslladats a hospitals de França i Estats Units.

"Respecte i agraïment a totes les persones dels equips d'emergència i metges que van anul·lar les seves vacances per ajudar les víctimes ia les seves famílies ", ha assenyalat De Block a Twitter.