domingo, 27 septiembre 2020 19:17

Acusen a tres sospitosos de participar en activitats terroristes a Bèlgica

Tres persones més han estat inculpades a Bèlgica per participar en activitats d'un grup terrorista en relació amb una operació judicial portada a terme aquest diumenge, segons ha informat aquest diumenge la Fiscalia federal.

els tres acusats per la Fiscalia responen als noms de Yassine A., Mohamed B. i Abubaker O, segons el Ministeri Públic. Aquestes detencions eleven a set el nombre d'inculpats a Bèlgica des dels atemptats de dimarts, tot i que dues d'aquestes set persones estarien relacionades amb la preparació d'un atemptat a la perifèria de París aquesta setmana.

"en interès de la investigació, cap altra informació serà comunicada pel moment ", s'ha limitat a dir la Fiscalia. Una quarta persona va ser detinguda en aquesta operació, però ja ha estat posada en llibertat sense arribar a ser inculpada.

La Fiscalia federal belga ja va avançar aquest diumenge que 4 persones eren interrogades després dur-se a terme tretze nous registres en diferents ciudade s de la província flamenca d'Anvers i de la regió de Brussel·les, en els quals es va detenir nou persones en una investigació per terrorisme.

Cinc d'aquestes nou persones van ser posades en llibertat després d'un primer interrogatori, mentre que les altres quatre estaven a l'espera que un jutge d'instrucció decidís si les posava en detenció preventiva. El resultat ha estat aquests tres inculpats aquest diumenge i una quarta persona posada en llibertat.

Els registres es van produir a les ciutats de Malines i Duffel -ambdues a la província flamenca d'Anvers -, així com a Brussel·les centre i en els districtes de Brussel·les de Molenbeek, Anderlecht i Laeken. La Fiscalia no va precisar si aquesta operació està vinculada als atemptats de l'13-N a París, als de Brussel·les de dimarts passat, o la preparació d'un atemptat que no va arribar a produir-se en la perifèria de París la setmana passada.

Des de dimarts passat s'ha inculpat a set persones. Dues d'elles, Fayçal Cheffou i Abubaker A., ??estarien relacionades amb els atemptats de Brussel·les. Dues, Rabah N. i Abderamane A., amb la preparació de l'atemptat a la perifèria de París. A aquestes quatre persones es sumen els tres inculpats aquest diumenge.