Compartir

El líder de Ciutadans (C 's), Albert Rivera, s'ha mostrat disposat a reunir-se amb el president català, Carles Puigdemont, per a " normalitzar la discrepància " i contribuir a " rebaixar la tensió ", alhora que ha estès la mà als antics votants de CiU decebuts amb el" radicalisme "de CDC.

En una entrevista amb Efe, Rivera ha remarcat que des de la política espanyola " ja es va cometre l'error, fa molts anys, de no reunir-se amb aquells que no pensaven igual: va passar al seu dia amb el lehendakari i està passant ara amb Catalunya ".

" Som poc sospitosos de ser independentistes, però crec que cal normalitzar la discrepància. les institucions estan per sobre de les discrepàncies ideològiques ", ha remarcat.

Puigdemont ja es va reunir el passat 15 de març al Palau de la Generalitat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per o encara no ha tingut una trobada a soles amb el president del Govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy.

Després que des del PP s'aboquessin retrets a Sánchez pel que podia estar negociant a porta tancada amb Puigdemont, Rivera ha recalcat que " les reunions entre líders polítics, per veure què és el que ens uneix i en què discrepem, són legítimes ".

les reunions d'aquest tipus, ha puntualitzat, no impliquen una " adhesió " als postulats de l'interlocutor: " Em sorprèn que hi hagi gent que encara pensi que si et reuneixes amb algú és que estàs d'acord en tot amb ell ". < / p>

Rivera s'ha mostrat " obert " a reunir-se " amb tots els presidents autonòmics, també amb Puigdemont ", perquè sàpiga " de primera mà "en què discrepa Ciutadans del seu projecte polític.

" Si ens demanessin una reunió d'aquesta naturalesa, accediríem a ella amb normalitat. Si volem rebaixar una mica la tensió i normalitzar les relacions, de vegades les formes també fan el fons ", ha argumentat Rivera, que ha volgut deixar clar que " mai amb un Govern en el qual Ciutadans influeixi hi haurà una separació de Catalunya " .

Rivera ha recordat que la setmana passada es va reunir amb el president de la Comunitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, amb qui va compartir la necessitat de reformar el sistema de finançament.

" Parlem de moltes coses en què estem d'acord i d'algunes en les que no. Com a president d'un partit a nivell nacional, vull normalitzar això, així que estic obert a reunions amb presidents autonòmics i alcaldes ", ha comentat.

CRIDA ALS VOTANTS DE CiU < / strong>

d'altra banda, Rivera ha assegurat que el seu partit té "les portes obertes a qui subscrigui el nostre programa i el nostre ideari ", inclosos aquells antics votants de CiU que es sentin decebuts amb el " radicalisme " de la Convergència actual.

Segons Rivera, "la deriva independentista de CDC, la radicalització del seu discurs i la corrupció han fet que molta gent moderada no se senti còmoda "a les files convergents, i d'aquí que molts acabessin donant suport a Ciutadans en les eleccions catalanes del passat 27 de setembre.

Ciutadans, ha assenyalat, ocupa el "espai central " d'un "partit demòcrata liberal i reformista, que reconeix la diversitat d'Espanya, l'autonomisme i els problemes de finançament autonòmic i d'infraestructures que tenim en algunes comunitats ".

i això" encaixa amb un perfil de gent moderada, reformista, que vol reconeixement de l'autonomia i de les nostres característiques culturals, però sempre dins d'Espanya i del projecte espanyol ".

Rivera s'ha mostrat convençut que, " acord més es vagi radicalitzant el discurs de CDC i de Junts pel Sí ", més gent s'acostarà a Ciutadans, un partit que pretén " liderar una oposició moderada a Catalunya i un espai de centralitat a Espanya" .

Els 40 diputats de Ciutadans al Congrés, a més, poden exercir una " tasca important que el votant català tradicionalment sempre ha volgut ", que és "ser influents davant del Govern d'Espanya", per promoure "reformes", per exemple, en finançament o en infraestructures.