Compartir

El secretari de Defensa dels Estats Units, Ash Carter, ha assegurat aquest divendres que les forces aèries del país han matat en un atac a Síria a número dos de l'anomenat Estat Islàmic (IS ), Abdelrahman Mustafà al Qaduli , segons confirmen diverses cadenes nacionals com la NBC.

El cap del Pentàgon ha considerat l'acció com un "èxit", ja que paralitza les accions del DAESH a l'Iraq, Síria i la resta del món. A l'Qaduli era perseguit des de fa dies per les forces nord-americanes , els quals, en un primer lloc, pel que sembla, van seguir el seu rastre durant un temps determinat.

Abu Ala al Afri, com també era conegut com els seus companys, exercia com un dels màxims responsables del grup a nivell econòmic, a més de dirigir i gestionar els atacs internacionals. Es tracta d'un ex professor de química que va arribar a substituir al març de 2015 al totpoderós califa Abu Bakr al-Bagdadi, al qual EUA va donar per mort en aquesta data però que l'IS mai ha confirmat.

Alguns mitjans nord-americans apunten que en aquests atacs també hauria mort Tarkhan Batirashvili, més conegut com 'Omar el txetxè', després de no resistir les greus ferides provocades per un bombardeig, també efectuat a principis de març a la localitat siriana d'al Shadadi.