lunes, 28 septiembre 2020 0:52

Brussel·les identifica els terroristes morts i busca al gihadista que va aconseguir fugir

Els sospitosos de l'atemptat que ahir a primera hora va sembrar el caos a l'aeroport de Zaventeme a Brussel·les van ser assenyalats ahir en una imatge captada per les càmeres de seguretat, i que ja ha donat la volta al món. La pista la va proporcionar el taxista que els va portar a l'aeroport, i que ahir recordava que no li havien deixat ajudar-los amb les maletes, el lloc on presumptament portaven les bombes. A la imatge es pot veure a tres individus amb carros portamaletes . Dos d'ells porten un guant que, se sospita, podria ser el detonador de les bombes amb què presumptament es van immolar. I un tercer, abillat amb barret i jaqueta clara, que va aconseguir fugir .

Les autoritats belgues han identificat als dos kamikazes: els germans Ibrahim i Khalid Bakraoui, de 27 i 30 anys, que ja estaven fitxats per al policia ia la recerca i captura. Ibrahim havia estat condemnat a 9 anys de presó a Brussel·les per disparar durant un robatori a la policia. Per la seva banda Khalid havia estat detingut per robatori de vehicles. La Polícía sospitava de la seva possible vinculació actual amb l'islamisme radical.

Tots els esforços se centren ara en la recerca del tercer terrorista i presumpte cervell de l'atac ahir reivindicat per l'Estat Islàmic . Es tractaria de Najim Laachraoui, un jove yihaduista de tot just 25 anys que segons la policia va poder estar també vinculat als atemptats del passat mes de novembre a França. Ell hauria estat l'encarregat de muntar i coordinar els atacs terroristes. Se sap que Laachraoui no va morir, com els seus companys a Zaventem.

L'ATEMPTAT DEL METRO

En l'atemptat del metro a l'estació de Maelbeek, en què van perdre al vida 20 persones, són pocs encara els indicis i moltes lloes incògnites. Ni tan sols s'ha confirmat si l'origen de l'explosió va ser una bomba o un Taque suïcida. La zona, en ple barri europeu en al capital, segueix presa per un fort dispositiu de seguretat, amb soldats i tanquetes desplegats.

Els atacs d'ahir al matí van ser els més greus viscuts mai a la capital belga. L'últim balanç de víctimes xifra en 34 els morts i en 200 les persones ferides de diversa consideració.