Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy , ha agraït avui la "responsabilitat" i la "lleialtat" que creu que han demostrat tots els grups parlamentaris a favor de la unitat contra el terrorisme després dels atemptats perpetrats a Brussel·les.

Rajoy ha agraït aquesta actitud en una declaració institucional que ha realitzat a l'ajuntament de la localitat de Huelva d'Ayamonte a conseqüència d'aquesta acció terrorista a la capital belga.

l'agenda del cap de l'Executiu a Ayamonte s'ha reduït a conseqüència de l'acció terrorista i s'ha centrat en aquesta declaració institucional, en què ha reiterat la plena col·laboració d'Espanya amb Bèlgica per detenir els autors dels atemptats.

"No hi ha justificació possible per a aquesta barbàrie que ens afecta a tots i que ens colpeja a tots. per això, tots hem de lluitar conjuntament contra el terrorisme gihadista ", ha recalcat en la seva declaració.

en aquest context és quan ha agraït la" lleialtat i responsabilitat "dels diversos grups polítics i s'ha compromès a seguir mantenint-los puntualment informats de la evolució dels esdeveniments.

Com a prova d'això, ha recordat que ja hi ha hagut aquesta tarda una reunió amb aquest fi en el Ministeri de l'Interior.

"el Govern agraeix la disposició que tots els grups han mostrat a mantenir el principi de la unitat dels demòcrates, que és bàsic per ser eficaços contra el terrorisme ", ha afegit.

Rajoy ha considerat que avui és un dia trist per a "tots els éssers humans decents" , que ha precisat que són la immensa majoria de les persones, després d'uns atemptats que han colpejat l'aeroport de Brussel·les i una estació de metro propera a les institucions europees.

< p> ha expressat el sentiment de dolor i consternació de l'Executiu "i de totes les persones de bé davant els brutals atemptats" de Brussel·les i ha mostrat el seu condol als familiars de les víctimes i els seus desig de recuperació a lloa ferits.

Rajoy ha manifestat així mateix tota la solidaritat d'Espanya amb els veïns de Brussel·les i amb els "germans belgues" que ha dit que "han estat colpejats per la barbàrie i pel fanatisme".

< strong> "Ningú està fora de perill d'aquests atacs indiscriminats i brutals" , ha subratllat abans de recordar que ja hi ha hagut atemptats en altres ciutats europees com Madrid, Londres o París.

en aquest sentit , ha subratllat: "El terrorisme és una amenaça global contra la civilització, contra la llibertat i contra els drets humans i ho és en qualsevol part del món".

ha insistit en la seva reflexió que no hi ha religió que empari "el fanatisme criminal" i, de fet, ha recordat que la major part de les víctimes del gihadisme són persones musulmanes a tot el món.

Rajoy ha tornat a dirigir-se a les autoritats i al poble belga per subratllar que saben que Espanya està al seu costat i poden comptar amb la seva col·laboració per localitzar i posar a disposició de la Justícia als assassins.

Una disposició que ha traslladat aquest mateix matí al primer ministre belga, Charles Michel, en la conversa telefònica que ha mantingut amb ell.

"Ja veníem col·laborant des del passat, però estem disposats a fer-ho amb més intensitat si és possible", ha assegurat Rajoy abans d'incidir en què la solidaritat amb el poble belga és "plena, total i absoluta".

També ha agraït la "tasca discreta, constant i eficaç" de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i dels serveis d'intel·ligència espanyols per protegir els ciutadans.

"La seguretat absoluta no existeix. Però les Forces i Cossos de Seguretat espanyols han demostrat la seva eficàcia en la lluita contra el terrorisme i treballen per defensar la nostra llibertat, la nostra vida i els drets individuals que tots tenim com a persones i com a éssers humans ", ha afegit.

Rajoy ha emfatitzat en el fet que la lluita contra el terrorisme és "molt difícil" i exigeix ??a tots perseverança, dedicació, col·laboració dins i fora d'Espanya i intel·ligència.

"el nostre país, tinguin l'absoluta certesa, no regatejarà cap esforç en aquesta tasca", ha garantit.

Rajoy ha estat acompanyat durant la seva declaració per diverses autoritats i dirigents del PP com la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez; el vicesecretari popular Javier Arenas, i el president d'aquest partit a Andalusia, Juanma Moreno.