jueves, 24 septiembre 2020 9:36

L'autor de l'atemptat d'Istanbul tenia vincles amb l'Estat Islàmic

L'autor del atemptat suïcida de Istanbul , que ahir va deixar 5 morts i una trentena de ferits, tenia vincles amb el grup terrorista Estat Islàmic , ha confirmat avui el ministre turc de l'Interior, Efkan Ala.

el ministre va confirmar que l'autor de l'atemptat era Mehmet Öztürk , un jove nascut el 1992 a la ciutat de Gaziantep, al sud-est de Turquia. Öztürk mantenia vincles amb les xarxes jihadistes de l'Estat Islàmic (EI) a Turquia, va assenyalar el ministre, afegint que encara se segueix investigant si tenia llaços amb altres grups.

No tenia antecedents policials ni estava en recerca i captura, va aclarir Efkan Ala en una compareixença davant els mitjans. Fins al moment s'ha detingut cinc persones en relació amb l'atemptat, ha afegit el ministre.

Hores abans, diversos mitjans turcs havien avançat que unes proves d'ADN havien permès establir la identitat de < strong> Mehmet Öztürk, el pare viu a Gaziantep, descartant així una altra pista que diversos mitjans van filtrar ahir, però que s'ha rellevat errònia.

Öztürk es va fer detonar a les 8.55 h gmt de dissabte al cèntric carrer Istiklal d' Istanbul , al costat d'un grup de turistes israelians.

Entre els cinc morts es troben, a part del propi autor, tres israelians i un ciutadà iranià, mentre que també entre els més de 30 ferits hi ha 11 israelians.

l'antecedent més proper és l'atemptat suïcida comès per un membre del Estat Islàmic el 12 de gener passat a Istanbul , en què van morir 10 turistes alemanys.

En ambdós casos s'ignora si l'atacant coneixia la nacionalitat de les seves víctimes o triar de forma aleatòria un grup de turistes com a objectiu.