martes, 22 septiembre 2020 23:21

Abdeslam, ferit i detingut en operació policial a Brussel·les

El principal terrorista fugat dels atemptats de París, Salah Abdeslam , ha estat ferit a la cama i detingut en una operació policial al districte de Brussel·les de Molenbeek. Les forces de seguretat especials de Bèlgica van iniciar aquesta una nova operació antiterrorista dirigida a cercar a Abdeslam, en un operatiu en què van produir trets i es van llançar granades, segons ha confirmat la policia als mitjans belgues.

Els fets es van produir al número 72 del carrer de Quatre Vents de Molenbeek , on suposadament Abdeslam va resultar ferit a la cama pels trets de la policia, després d'haver-se atrinxerat en un habitatge juntament amb una altra persona, segons els mitjans.

El primer ministre belga, Charles Michel, va abandonar ràpidament la cimera europea, que just s'havia acabat quan entraven les primeres notícies de l'operació antiterrorista.

el mandatari belga es va traslladar a la seu del Govern, a la rue de la Loi, on també es va traslladar després de la cimera el president francès, François Hollande.

Hollande va dir en roda de premsa al final de la cimera que "hi ha un vincle entre l'operació (policial) en curs i els atemptats de París" , encara que no va voler donar detalls per no interferir en la mateixa.

la cadena de televisió pública RTBF va afirmar que les forces de seguretat porten temps vigilant l'habitatge en qüestió, i en particular "les anades i vingudes de diferents persones".

l'operació s'ha produït després que la policia científica belga trobés les empremtes dactilars d'Abdeslam a l'habitatge registrada dimarts al districte de Brussel·les de Forest, en què un suposat gihadista va ser abatut i 4 policies van resultar ferits lleus.