lunes, 21 septiembre 2020 11:34

Vaga de metro a Barcelona coincidint amb el clàssic

El passat mes de febrer el Mobile World Congress es va veure afectat per la vaga del metro que va impedir que aquest enc uentro de la telefonia mòbil es celebrés amb normalitat.

A la vaga del metro, en aquella ocasió, es va sumar l'atur parcial dels autobusos . Solament els treballadors dels ferrocarrils catalans van desconvocar les seves protestes en l'últim sospir. També els treballadors de la Renf i es van sumar a la mobilització.

Tots van coincidir a reclamar millors condicions laborals d entro d'un conveni col·lectiu que lluny de tancar-se continua mantenint la seva complexitat en els últims mesos.

els directius de Gesmar, l'empresa nord-americana que organitza el MWC, ja van advertir sobre el seu malestar amb aquestes aturades en el transport públic de Barcelona.

Ara el torn és per al FCBarcelona-Reial Madrid de dia 2 d'abril que es jugarà a les 18.30 hores. Als voltants del Camp Nou s'espera que arribin més de cent mil persones. Les 98 mil que assistiran al clàssic i alguns milers més que buscaran una entreu a. La situació de la vaga del metro amenaça amb col·lapsar la ciutat comtal.

Les negociacions d el conveni col·lectiu entre els sindicats i els directius de TMB no avancen. La Confederació General del Treball, la CGT del metro, ha confirmat que convocarà una vaga aquest dissabte dia 2 d'abril coincidint amb el partit més esperat de l'any: la visita de l'etern rival al coliseu blaugrana.

la plantilla ha triat aquest dia clau per convocar la vaga i, tal com està de enquistada la situació, només cal esperar la disposició del Departament de Treball de la Generalitat per conèixer quins són els serveis mínims que s'han de complir.

les posicions estan molt allunyades entre les parts ia tan sols 15 dies del partit resulta molt difícil que s'arribi a un acuierdo.

l'equip de govern local va presentar diverses ofertes als representants dels treballadors amb motiu del congrés mundial de la telefonia mòbil. Totes van ser rebutjades i des de fa tres setmanes no s'ha produït un acostament a les posicions d'uns i altres.

Passada la setmana santa no es descarten manifestacions reivindicant millors condicions laborals .

Falta per conèixer què decidiran els treballadors dels autobusos . Com va passar amb el Mobile World Congrés podrien coincidir en les aturades amb els seus companys del metro.

Algu ens treballadors de TMB denuncien que la direcció de l'empresa es va nodrint de càrrecs que van col·locant els diferents equips de govern municipal.