Compartir

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han mantingut avui una trobada en què han reafirmat que el document subscrit entre els dos partits "segueix sent la base de qualsevol negociació" .

La reunió, celebrada al Congrés i que ha durat al voltant de mitja hora, s'ha produït després que el PSOE hagi reprès el contacte amb Podem i, també, de forma prèvia a la trobada que mantindran demà, per primera vegada després de la investidura fallida de Sánchez, els socialistes amb IU.

Segons han informat fonts de PSOE i Ciutadans, Sánchez i Rivera han avaluat les diferents reunions que els equips negociadors han mantingut amb organitzacions de la societat civil.

Tots dos han reafirmat que la base per a qualsevol negociació seguirà sent l'acord inicial que el PSOE i Ciutadans van subscriure , malgrat que l'equip dels socialistes mantindran trobades per separat amb altres formacions.

el primer dels contactes per separat dels socialistes serà demà amb IU i el encapçalaran els equips negociadors dels dos partits per parlar del desbloqueig de la legislatura.

Liderats pels seus respectius portaveus, Antonio Hernando i Alberto Garzón, PSOE i Esquerra Unida tornaran a negociar bilateralment com van fer abans que el dirigent d'IU promogués la taula "a quatre" -que incloïa a Podem i Compromís- i que tan sols va arribar a reunir-se en dues ocasions.

al marge de la reunió entre el PSOE i IU, Sánchez preveu reunir-se amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, abans de la Setmana Santa.

Després de diversos missatges creuats en les últimes hores, Sánchez i Iglesias han mantingut avui una conversa telefònica en què han acordat veure de nou per "normalitzar el diàleg" entre els dos partits.