Compartir

La dirigent brasilera, Dilma Rousseff, ha designat aquest dimecres al seu antecessor i padrí polític Luiz Inácio Lula da Silva , esquitxat en les últimes setmanes per assumptes de corrupció, com a nou titular del Ministeri de la Presidència , han informat fonts parlamentàries.

el nomenament encara no ha estat confirmat pel Govern , però sí ho va fer el cap del grup del Partit dels treballadors (PT) a la Cambra de Diputats, Afonso Florence, en declaracions als periodistes.

la decisió, segons Florence, va ser presa després d'una roda de consultes que Rousseff va tenir durant els últims dos dies amb l'expresident al Palau de l'Alvorada , residència oficial de la Presidència en la qual Lula va viure entre 2003 i 2011, període en què va exercir com a cap de l'Estat del Brasil.

l'oposició ha criticat obertament que Lula pugui entrar al govern, ja que entenen que es tracta d'un moviment perquè no sigui jutjat. Més lluny de la realitat, pel que sembla, la intenció de l'actual executiu de Rousseff és millorar la imatge actual del partit amb l'experiència de Lula.