Compartir

Diumenge de enquesta una setmana després que la investidura de Pere Sánchez hagi fracassat. El sondeig d'Metrocopia per al diari El País reflecteix que els espanyols seguirien sent contraris al bipartidisme i favorables a un govern de coalició. És a dir, el mateix mandat que ara mateix sembla políticament impossible de complir. P referentemente (un 53%) format per PSOE-Ciutadans i amb el suport o l'abstenció de la resta dels partits. En cas que aquesta coalició la formessin PP-PSOE i Ciutadans, són més els enquestats (un 39%) que preferirien que Albert Rivera presidís aquest hipotètic govern, davant del 36% que triarien a Mariano Rajoy per al càrrec.

el sondeig, fet per Metroscopia els dies 8 i 9 de març passats a partir de 1.200 entrevistes llança que Ciutadans es convertiria en el tercer partit polític més votat de celebrar-se avui les eleccions generals i pujaria més de cinc punts en intenció de vot respecte als comicis del 20D, en tant que Podem cauria gairebé quatre punts, segons una enquesta que publica aquest diumenge El País.

< p> el líder de Ciutadans és l'únic polític que obté una avaluació positiva per part dels enquestats (32 punts), mentre que Rajoy segueix sent el líder pitjor valorat (amb 44 punts negatius) , seguit de Pablo Iglesias, (-35 punts) i de Pedro Sánchez, amb -6 punts.

en termes generals, el PP tornaria a ser el partit més votat en les eleccions generals amb el 26% dels vots, seguit del PSOE, amb el 23,1%; Ciutadans, el 19,5%; Podem i les seves confluències, amb el 16,8% ; UP-IU, amb el 5,4%, mentre que el 9,2% votaria en blanc.

L'enquesta reflecteix a més que la majoria dels votants dels diferents partits estarien d'acord amb que el candidat a la presidència del Govern fos el mateix que es va presentar el 20D si es repetissin ara les eleccions. L'excepció, però, la posa el PP, on menys de la meitat dels seus votants (el 42%) voldrien que Rajoy tornés a ser "cap de llista" i també en aquest cas Albert Rivera seria el polític favorit per a la seva electorat, ja que un 96% donaria suport la seva candidatura en cas que calgués concórrer de nou a les urnes.

el 48% dels enquestats pensen que el PP hauria d'haver abstingut en la sessió d'investidura del passat 4 de març respecte a l'acord PSOE-Ciutadans i el 43% dels de Podem donaria suport també l'abstenció del partit que lidera Esglésies . Segons l'enquesta de Metroscopia, el 67% dels votants espanyols prefereixen el pluralisme polític al Parlament al bipartidisme i un 83% opinen que els espanyols encara no tenen Govern per a aquesta legislatura perquè "els líders polítics anteposen els seus interessos personals al que pugui ser més beneficiós per a Espanya ".