lunes, 10 agosto 2020 11:13

Estats Units assegura que Corea del Nord ha perdut un submarí

En el joc de tensió que es viu a les costes de les dues Corees, qualsevol moviment estrany a les unitats militars de terra mar i aire és observat amb lupa. L'Exèrcit nord-americà ha monitoritzat aquesta setmana un submarí nord-coreà que operava davant de la costa est de Corea del Nord, pel que va poder comprovar com l'embarcació, en determinat moment, es va aturar, i els satèl·lits espies, els avions i vaixells nord-americans han estat vigilant en secret durant dies la zona.

Lògicament no és el comandament nord-americà l'únic que vigila aquesta unitat. Elregimen de Pyongyang sembla desesperat per trobar el submarí desaparegut i la Marina nord-coreana buscava a la zona en la qual es va perdre el rastr o.

Estats Units no ha pogut confirmar si l'embarcació està a la deriva sota el mar o si s'ha enfonsat, segons les autoritats, però creu que ha pogut patir algun tipus de fallada durant un exercici.

Les tensions a la península s'han elevat després que Pyongyang portés a terme el seu quart assaig nuclear i dels exercicis militars conjunts entre Corea del Sud i els Estats Units.

Artículos similares