Quantcast

"Sonita" inaugurarà el DocsBarcelona

El proper dia 23 de maig s'inaugura la 19 edició del Docs Barcelona. "Sonita", la commovedora història d'una refugiada afganesa que canta rap per aconseguir la llibertat inaugurarà el Festival.

La directora iraniana Rocksareh Ghaem Maghami < / strong> signa aquest documental premiat en l'últim Festival de cinema de Sundance.

la seva estrena serà el 25 de maig al cinema Aribau de Barcelona donant inici a un recital de 40 documentals.

el drama dels refugiats narrat en primera persona, la lluita de les dones contra els matrimonis forçats i el posicionament dels cineastes davant allò que filma n. Aquests són els temes que es tracten en el film.

La indústria del cinema documental , en constant ebullició i amb Barcelona com a escola i mercat de referència internacional, es trobarà a la capital catalana amb una intensa agenda.

Aquest mercat paral·lel al Festival, llavor del projecte global DocsBarcelona, ??és per a molts cineastes el primer pas cap a la recerca de suports per a l'elaboració del seu documental.

Aquest any, 48 dels 156 projectes presentats optaran a trobar financiació n en els Speed ??Meetings, al Latin Pitch oa l'Interactive Pitch < / strong>, activitats de l'apartat d'indústria de DocsBarcelona.

el 33% d'aquests projectes provenen de Catalunya i d'Espanya i la resta de 42 països diferents, amb una bona representació d'Regne Unit, França, Itàlia, Colòmbia i Argentina . El 4 d'abril es coneixeran els 48 projectes seleccionats.

En el documental que s'inaugura el festival el rap s'erigeix ??com a protesta contra un règim, contra una societat que emmordassa i esclavitza les persones.

Sonita Alizadeh, de 18 anys, va entrar a l'Iran sense papers fugint de l'Afganistan. Es va buscar la vida pels suburbis de Teheran i va ser el seu esperit jove, enèrgic i vital l'ànima per lluitar pel somni de convertir-se en cantant de rap. Va tenir l'oposició de la seva família però va tirar endavant.

La passió per la música xoca amb els plans de la seva mare que té la intenció de casar-la a canvi de diners i que ja ha posat per a ella el preu de 9.000 dòlars.

a través de cançons i videoclips de baix pressupost descobrim a Sonita, una artista carismàtica disposada a parlar de la dura realitat que l'envolta.

Comentarios de Facebook