viernes, 25 septiembre 2020 19:51

La companyia Antonio Gades s'estrena al Victòria dues obres mestres

La companyia de referència de la dansa espanyola i flamenca presentarà del 30 de març al 10 d'abril Carmen i del 13 al 24 d'abril Fuenteovejuna.

Aquesta és una cita ineludible per a aquells aficionats que van viure en primera persona la màgia i el talent del llegendari coreògraf Antonio Gades i també per a les noves generacione es que vulguin descobrir una manera de fer que s'ha constituït ja com un clàssic.

Carme, inspirada en l'obra de Prosper Merimé é és la primera creació a quatre mans d'Antonio Gades i Carlos Saura.

Aquesta producció o tilitza la intensitat de la partitura de Bizet i la contraposa a la sensualitat, passió, amor i rivalitat reflectits en el flamenc més autèntic interpretat en directe. 28 anys després de la seva creació l'Carmen de Antonio Gades i Carlos Saura continua impactant als espectadors de tot el món.

Aquesta va ser una obra revolucionària en el seu temps que avui s'ha convertit en un clàssic de la dansa espanyola, al p rincipal cavall de batalla de l'actual Companyia d'Antonio Gades.

Per la seva banda, Fuenteovejuna, amb la participació n d'Antonio Canales com a artista convideu o posa de manifest tot el poder expressiu de la dansa espanyola.

Fuenteovejuna està inspirada a en l'obra homònima de Lope de Veg a. La història posa en relleu la dansa folklòrica, la dansa estilitzada i, com no podia ser d'altra manera, el flamenc.

L'obra gira entorn de la lluita solidària d'un poble contra la tirania d'un cacic , símbol del despotisme i dels privilegis inamovibles de les classes dominants.

En aquest espectacle que compta amb la participació d i Antonio Canales la companyia trasllada a l'escenari tot allò que va esdevenir el testimoni vital d'Antonio Gades, la seva confiança en la riquesa i el poder d'expressió de la dansa espanyols r onada en tota la seva extensió .

Basada en el repertori del llegendari Antonio Gades, la companyia fa gala d'una escola particular definida pel mestre Gades que la diferència de la resta de formacions espanyoles.