domingo, 27 septiembre 2020 9:42

La Policia registra l'Ajuntament de Getafe per possible corrupció urbanística

Agents de la Policia Nacional s'han registrat durant el dia d'avui les dependències del Ajuntament de Getafe , així com de diversos domicilis socials i particulars de Madrid, per ordre del magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Getafe, que investiga un possible cas de corrupció urbanística.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid han informat del registre, emmarcat en unes actuacions instruïdes pel Jutjat des de fa més de vuit mesos i que estan declarades secretes.

Altres fonts de la investigació han indicat a Efe que l'operació està relacionada amb assumptes urbanístics de l'anterior legislatura , en concret amb la licitació d'un contracte per a la reconstrucció de l'antic Teatre Madrid, situat al carrer Madrid de la localitat, quan era alcalde el popular Juan Soler.

Fonts de l'actual equip de Govern municipal, dirigit per la socialista Sara Hernández, han confirmat la presència d'agents policials a l'Ajuntament i han garantit la màxima col·laboració amb la investigació.

per la seva banda, fonts del PP municipal han assenyalat a Efe que en tot cas la investigació afectarà els tècnics municipals que van realitzar el procés de licitació del projecte, que implicava aixecar un Centre Europeu de Produccions Audiovisuals i Escèniques.

< p> el projecte va ser licitat el 2013 i fins i tot es va arribar a modificar el Pla General d'Ordenació Urbana per permetre que el teatre disposés d'una altura de sis plantes quan no estava permès en aquesta zona.

l'actual alcaldessa anunciar la passada setmana la resolució del contracte amb Dragados com a empresa encarregada de la construcció del teatre en detectar que es requeria una modificació superior al 26% del valor inicial per poder continuar les obres, un percentatge superior al que permet la llei sense modificar el contracte.

l'alcaldessa va criticar llavors que el projecte estava "mal elaborat" i ha afegit que les obres estan actualment executades en un 22%, de manera que es farà un nou projecte amb l'objectiu que el teatre estigui finalitzat l'any 2017.