domingo, 20 septiembre 2020 7:37

La neu i el vent posen en alerta a 23 províncies de 10 comunitats

Vint províncies de deu comunitats autònomes estan en alerta per vent fort i nevades , que deixaran gruixos de 15 a 20 centímetres en punts de Galícia, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i Pirineu català. < / p>

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia a la seva pàgina web, Astúries manté alerta taronja per fenòmens costaners, amb onades de fins a sis metres, i per neu a cotes inferiors als 800 metres.

També hi ha alerta taronja al litoral de Cantàbria, on les onades podrien arribar als cinc o sis metres, i alerta groga per neu al voltant dels 600-700 metres, que pujarà a les hores centrals del dia fins als 800.

a Galícia hi ha alerta taronja per fenòmens costaners a la Corunya i Lugo, amb onades de cinc a sis metres , mentre que la neu posa en alerta groga a Lugo i Ourense, on nevarà en cotes de 600 a 700 metres i al voltant dels 800 en les hores centrals.

Navarra manté l'alerta groga per nevades a cotes inferiors als 700 metres, així com en el país Basc, on nevarà a 500 metres al final del dia a Biscaia i Guipúscoa.

Alerta groga també a sis províncies de Castella i Lleó , amb neu al voltant dels 600- 800 metres a Burgos, Lleó, Palència i Zamora i de 900 a 1.000 metres a Àvila i Segòvia.

Les costes d'Almeria, Granada i Melilla registraran fenòmens costaners amb onades de tres metres i alerta groga, així com litoral de Catalunya.

Nevarà també en punts del Pirineu català, en cotes que baixaran fins als 800 metres al matí i pujaran fins als 900-1.000 metres al final del dia.

l'Aemet avisa que amb l'alerta taronja ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.