sábado, 15 agosto 2020 7:23

El Congrés tomba la investidura de Pere Sánchez

Pedro Sánchez ha fracassat novament en el seu intent de formar Govern. A la segona votació del seu debat d'investidura, el líder del Partit Socialista tan sols ha obtingut els sís del seu grup parlamentari, de Ciutadans i de Coalició Canària. En total 121 vots a favor, per 219 en contra.

La resta de grups parlamentaris han mantingut la seva negativa al pacte PSOE-Ciutadans . La portaveu de Coalició Canària, Ana Oramas, ha estat l'única diputada que ha canviat el seu vot respecte a la primera votació, passant de la seva abstenció al seu vot a favor.

D'aquesta manera, Pedro Sánchez no ha aconseguit la majoria simple que requeria aquesta fase del procés, a diferència de dimecres passat quan era necessari comptar amb majoria absoluta per tenir el suport del Congrés dels Diputats. Així, el socialista ha protagonitzat la primera investidura fallida de la democràcia.

Després d'esgotar aquesta opció, el president de la Cambra, Patxi López, ha de comunicar aquesta resolució al Rei . Serà, previsiblement, el proper dilluns a partir de les 13.00 hores.

La investidura fallida de Pedro Sánchez vol dir que el calendari electoral va començar a rodar el passat dimecres, dia 2. D' no concloure el bloqueig en els pròxims dos mesos, Felip VI haurà dissoldre les Corts i convocar unes noves eleccions.