Compartir

Els grups parlamentaris de Democràcia i Llibertat i d'ERC coincideixen a qualificar de estèril per a Catalunya el discurs del candidat socialista Pedro Sánchez a la primera sessió d'investidura. < / p>

Els caps de grup d'aquestes formacions, Francesc Homs i Gabriel Rufián, han assenyalat que Espanya viu un nou procés de recentralització de la mà del pacte entre PSOE i Ciutadans. Una formació política, aquesta última, que, ademá s, pretén eliminar la immersió lingüística a Catalunya.

Els dirigents polítics nacionalistes entenen que ara s'obren d us possibilitats. O la convocatòria de noves eleccions o la creació de la gran coalició, el pacte entre PSOE, Ciutadans i Partit Popular.

Per la seva banda, el dirigent d'En comú Podem, Xavier Doménech, ha expressat que resulta incomprensible que el PSOE s'inclini per pactar amb un partit polític neoliberal declinant les opcions de construir una aliança de les esquerres.

Domènec ha subratllat que no comprèn l'actitud del PSC contrari a que es faci un referèndum d'autodeteminación. Per al polític català si el 80% dels catalans són partidaris de decidir el futur del territori l'actitud dels socialistes catalans resulta incomprensible.

Des d'En comú Podem no es tanquen les portes a un futur pacte amb el PSOE però descartant la integració en el mateix de Ciutadans.

Domènec ha restat importància a les dures acusacions de Pablo Iglesias sobre el passat de Felipe González. El dirigent ha reconegut que el debat va ser aspre, que al Parlament de Catalunya les formes són més suaus, però que no hi ha obstacle ulos que impedeixin un acord final.

Per a la marca catalana de Podem només si el PSOE s i s'obre a virar cap a l'esquerra reconeixent la idiosincràsia del poble català pot haver-hi un pacte que impedeixi la celebració d'eleccions.