Compartir

Kelly va aterrar a Houston (Texas) en un avió de l'Administració Nacional de l'Aeronàutica i de l'Espai (NASA) poc després de la 01.15 hora local (07.45 GMT), amb gairebé tres hores de retard a causa dels forts vents .

A l'aeroport l'esperaven les seves filles, la seva parella i el seu germà bessó i també astronauta, Mark, a més del director de la NASA, Charles Bolden, entre d'altres.

el primer que va fer Scott després de trepitjar sòl nord-americà i saludar la seva família va ser demanar perdó pel retard a l'esposa del vicepresident dels Estats Units, Jill Biden, que també li va donar la benvinguda: "Estava acostumat a anar a 17.500 milles (uns 28.000 quilòmetres) per hora però aquest avió no va tan ràpid" , ha fet broma.

Biden encapçalava la comissió que va rebre al astronauta nord-americà que més temps seguit ha passat en l'espai, 340 dies. "Aquesta missió representa l'última fita del programa aeroespacial del nostre país, però no serà l'últim, hi haurà més. Explorar està en l'ADN del nostre país i mai ens hem d'aturar" , afirmar Kelly en un breu discurs a peu de pista.

"Aquest no ha estat el meu viatge i no ha estat el meu any en l'espai com s'ha dit. Tampoc és la meva assoliment , és un èxit de la NASA i és un èxit del país ", ha afegit l'astronauta.

Kelly va obtenir gran popularitat durant l'any que va passar a l'EEI ja que compartir diàriament les fotografies que feia des de l'espai de tots els racons de la Terra i convertir-se així en el primer astronauta 2.0 de la història.