sábado, 8 agosto 2020 1:52

Corea del Nord llança míssils de curt abast després de les sancions de l'ONU

L'Exèrcit Popular nord-coreà va llançar els míssils cap al Mar de l'Est (mar del Japó) des de la localitat de Wonsan, al sud-est del país, ha informat un portaveu de Defensa de Seül sense oferir de moment més detalls. < / p>

l'acció nord-coreana arriba hores després que el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés dimecres a Nova York una resolució que imposa dures restriccions comercials al país comunista en resposta als seus últims assajos nuclear i de míssils de llarg abast .

les autoritats de Defensa de Corea del Sud han obert una investigació per determinar de quin tipus de míssils es tracta.

A més, les Forces Armades sud-coreanes han intensificat la seva vigilància sobre els moviments de l'Exèrcit nord-coreà i han reforçat les seves posicions defensives.

Corea del Nord sol dur a terme aquest tipus de llançaments de míssils de curt abast -l'últim al juny de l'any passat- per mostrar el seu poder militar com a resposta al que considera agressions externes , ja siguin resolucions de l'ONU o maniobres militars de Seül i Washington a la regió.

de moment, els mitjans estatals nord-coreans no s'han pronunciat sobre la resolució 2270, aprovada dimecres amb el vot a favor dels 15 membres del Consell de Seguretat de l'ONU després de setmanes de negociacions entre els Estats Units i la Xina.

la resolució elevarà la pressió internacional sobre Pyongyang a imposar importants limitacions en el comerç , com la inspecció obligatòria de carregaments amb origen i destinació al país o restriccions en l'exportació de matèries primeres com carbó, ferro, or, titani i terres rares.

Així mateix, prohibeix la venda a Corea del Nord de combustible aeroespacial i imposa un embargament total al comerç d'armes lleugeres, a més de sancions financeres contra bancs i actius nord-coreans i càstigs a individus i entitats.

en destaquen també les mesures per a garantir el compliment de totes les sancions, com l'obligació de dur a terme inspeccions sistemàtiques de mercaderies amb rumb o origen a Corea del Nord.

Artículos similares