viernes, 14 agosto 2020 2:05

El debat d'investidura de Sánchez s'avança l'1 de març

El debat d'investidura de Pere Sánchez com a president del Govern se celebrarà els propers dies 1 i 2 de març , en lloc dels dies 2 i 3, com estava previst, segons ha acordat avui la Junta de Portaveus del Congrés, a proposta del seu president, Patxi López.

Segons fonts parlamentàries, si -com es pre- Sánchez no aconsegueix ser investit el dia 2, per la qual cosa necessita majoria absoluta, la segona votació, en la qual tindria prou la majoria simple, tindria lloc igualment el dissabte 5 de març.

en aquest sentit, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha acusat López, d'actuar "al servei" del líder socialista, Pedro Sánchez, i de saltar-se "a la torera" les previsions parlamentàries i constitucionals en fixar la data del debat d'investidura.

en roda de premsa al Congrés després de la reunió de la junta de portaveus, Hernando ha carregat contra el president del Congrés. Segons el parer d'Hernando, López ha comès un "gravíssim error" amb aquesta decisió "arbitrària" per afavorir al "diputat Sánchez incomplint el que estableix el reglament del Congrés.

Artículos similares