martes, 29 septiembre 2020 23:34

Iglesias al PSOE: "Si pacta amb Ciutadans triarà viatjar amb el PP"

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat al PSOE que si anuncia un "acord de govern" amb Ciutadans "hi haurà triat emprendre un viatge amb el PP" , perquè no tindrà vots suficients per a la investidura i haurà de negociar amb els 'populars', que és el que sempre han volgut els d'Albert Rivera.

"si aconsegueixen que s'abstinguin, bona feina, però si el PSOE es planteja que pot haver govern negociant simultàniament amb Ciutadans i amb Podem nosaltres diem que no és possible" , ha tancat. Els negociadors de Podem es reuniran aquest dimarts amb els del PSOE a les 16.00 hores i després se sumaran els d'IU i Compromís.

de fet, Iglesias ha avisat al PSOE que "en política no es pot nedar i guardar la roba" i pretendre pactar a dreta a esquerra, com diuen els socialistes. Així, s'ha mostrat convençut que les bases del PSOE preferirien un acord amb els partits d'esquerra . "Tant de bo no els traeixin" , ha dit, en una entrevista a la Cadena Ser.

Preguntat pel fet qque els grups d'esquerra només sumen 161 diputats, Iglesias ha apostat per aconseguir que el facilitin els partits nacionalistes i independentistes. "Entenc que poden tenir bones raons per a facilitar, encara que fos per passiva, un govern de progrés a Espanya" , ha dit poques hores abans de la seva reunió amb DL i ERC.