viernes, 7 agosto 2020 11:40

Quatre detinguts en una operació antiterrorista a Espanya i el Marroc

Quatre persones han estat detingudes aquesta matinada en una operació conjunta hispano-marroquina contra el terrorisme gihadista, tres d'elles a Ceuta i la quarta a Nador (Marroc).

El Ministeri de l'Interior informa en un comunicat d'aquestes detencions que han permès la neutralització d'aquesta cèl·lula de « captació, adoctrinament i radicalització «.

Els tres arrestats a Ceuta, de nacionalitat espanyola, i el marroquí detingut a Nador, s'encarregaven de reclutar i enviar combatents a les files de l'organització terrorisme DAESH a Síria i l'Iraq , així com de captar adeptes disposats a atemptar a Espanya o el Marroc. < / p>

l'operació ha estat portada a terme per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i de la DGST del Marroc i, per part espanyola, està dirigida pel jutjat número 5 de l'Audiència Nacional i coordinada per la Fiscalia d'aquest tribunal.

amb les tres detencions a Ceuta, són ja nou els detinguts a Espanya acusats de vinculació amb el terrorisme jihadista en el que va d'any. < / p>

El 7 de febrer, sis persones van ser arrestades a les províncies d'Alacant, València i Ceuta, com a suposats integrants d'una cèl·lula que enviava armes, material militar i diners a organitzacions terroristes a l'Iraq i Síria, com Jahbat a Nusra i Estat Islàmic, dissimulat com a ajuda humanitària.

Artículos similares