Compartir

El president del Govern, Mariano Rajoy , ha augurat avui que el debat en el qual Pedro Sánchez intentarà seu investidura com a cap de l'Executiu serà "dur" després d'una etapa prèvia en què ha considerat que el líder del PSOE s'ha dedicat a protagonitzar una successió d ' "actes propagandístics".

Rajoy ha fet aquestes consideracions en la seva intervenció en la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP , segons ha explicat en la conferència de premsa posterior a aquesta trobada el vicesecretari de Comunicació dels populars, Pablo Casado.

el cap de l'Executiu s'ha referit a la duresa que preveu en el debat d'investidura tenint en compte tot el que el PSOE ha vingut fent i dient en les últimes setmanes i ha insistit que Sánchez s'ha dedicat a encapçalar actes de propaganda i al que creu que abans es deia "marejar la perdiu" i ara s'anomena "postureo".

Sobre això, ha recordat que Sánchez no ha tancat per ara cap acord amb ningú i ha assenyalat davant dels que subratllen que l'important no són els números, sinó les propostes, que per dur-les endavant han de sortir els comptes.

Rajoy ha explicat que el PP no donarà suport ni s'abstindrà davant la candidatura de Sánchez perquè no ho ha demanat el líder del PSOE, perquè no ha enviat als populars el seu document de negociació, perquè el projecte del PP és el que compta amb més suports i perquè el seu programa inclou derogar les polítiques de l'última legislatura.

el president del Govern ha assenyalat que tot això ho explicarà de forma detinguda en la seva intervenció en el debat d'investidura del líder socialista.

Rajoy, que ha reiterat que si la vostra investidura de Sánchez ell pot intentar recollir els suports necessaris, ha recordat els cinc pactes d'Estat que proposar dies enrere i la seva opinió que repetir les eleccions seria un fracàs.

Però, ara, Casado reconeix que "la pilota està a la teulada de Pedro Sánchez" i, per això, li ha demanat que es decideixi, "deixi d'esfullar la margarida que ja s'ha quedat sense pètals" i una de Ciutadans o Podem.

Una cosa que creu necessari perquè ha subratllat que Sánchez només podrà ser president amb el suport exprés o tàcit de Podem de la mateixa manera que Rajoy només podrà repetir en el càrrec amb respatller tàcit o exprés dels socialistes.

Casado ha negat que el PP estigui preocupat per l'ascens de Ciutadans en unes noves eleccions com estan reflectint algunes enquestes, però ha admès que el partit d'Albert Rivera "està jugant net" en les negociacions.

No obstant això, davant les informacions que estudien la possibilitat que si hagués nous comicis PP i Ciutadans fossin en coalició, ha rebutjat d'una manera contundent aquesta hipòtesi.

a la reunió ha pres també la paraula la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha assenyalat que una de les fortaleses del partit és la unitat de discurs que està mantenint des de les eleccions.