Compartir

Eduardo Iniesta, Mercè Sampietro i Estel So lé retran homenatge a Federico García Lorca amb motiu del 80 aniversari de la seva mort. És un recital que s'inclou en el programa d'actes i de concerts del Barnasants.

El recital se celebrarà a i l Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat aquest diumenge a les 19 hores.

Amb el nom de "l'etern femení" Barnasants homenatja a un dels poetes i dramaturgs espanyols més importants del segle XX.

L'espectacle acostarà i recordarà l'autor de "Poema de cante jondo", "Noces de sang", "Yerma", "Romancero gitano", "Poeta en Nueva York" o "Sonets de l'amor fosc".

Sampietro, Iniesta i Solé es entrometerán en les tortuositats de l'obra lorquiana i de la interpretació que de la mateixa s'ha fet en aquests vuitanta anys ..

la direcció li correspon a Estel Solé i la selecció dels textos a Xavier Monjo . L'espectacle està produït per Les Nits de l'Art.

La matinada del 18 d'agost de 1.936, Federico García Lorca va ser assassinat "el crim va ser a Granada" . El poeta tenia 38 anys i era massa modern per a l'Espanya d'aquell moment.

Generacions passades i presents coincideix n en la magnitud inimitable i inigualable de la seva obra. Una obra que arriba al segle XXI amb la força afegiu a de la justícia i la reivindicació.

El poeta i dramaturg, encara amb aquesta joventut insultant en morir, ja havia analitzat la societat que li havia tocat viure i que havia volgut transformar a partir de la paraula.

Vuit dècades després, dues actrius amb experiències vitals diferent s, donen veu a la paraula i l'apropen a les essències de l'etern femení per contraposar la innocència i la tragèdia que hi ha a cada dona.

Crits desesperats que ressonen més enllà dels temps per evidenciar una realitat que canvia massa lentament, però que pot ser redimida per la música.

Barnasants proposa un petit homenatge al poeta granadí de la mà de Mercè Sampietro, Estel Solé i Eduard Iniesta. Confrontant les dues visions de la dona permeten reviure per uns instants al geni universal