Compartir

La fundació Vida Silvestre ha denunciat un terrible succés ocorregut a la platja de Santa Teresina (Buenos Aires) fa tan sols uns dies. Un grup de banyistes va localitzar a dos dofins franciscanes , una de les espècies més petites del món, i els va treure a la sorra per fer-se fotografies amb ells.

Com mostren les fotografies, difoses ràpidament a través de les xarxes socials, un ampli nombre de persones acorralen l'animal, el toquen i fins i tot l'agafen per fer-se tot tipus de selfies . La seva lamentable i indignant comportament va provocar la mort per deshidratació d'un dels exemplars.

En un comunicat difós a través de la seva pàgina web, la fundació Vida Silvestre informa que els dofins franciscanes són una espècie en perill d'extinció i extremadament delicada, per la qual cosa sol·liciten als banyistes que si es topen amb un d'ells a la riba el torni immediatament al mar.

El dofí franciscana habita únicament en aigües de Sud-amèrica (Uruguai, Argentina i Brasil) i es calcula que tan sols existeixen al voltant de 30.000 exemplars.