lunes, 28 septiembre 2020 18:49

Bankia retornarà la inversió als estalviadors que van acudir a la sortida a borsa

Bankia ha decidit obrir un procés per tornar tota la inversió, i els interessos, als accionistes minoristes que van acudir a la sortida a borsa el 2011, segons ha anunciat aquest dimecres l'entitat. I en el cas que hagin venut les accions, se'ls abonarà la diferència entre el que s'ha invertit i l'obtingut amb la venda dels títols.

En concret, Bankia retornarà als accionistes minoristes el import íntegre de la seva inversió inicial a canvi de la devolució de les accions a l'entitat . En el cas que hagin venut les accions, se'ls abonarà la diferència entre el que s'ha invertit i l'obtingut amb la venda dels títols.

En els dos casos s'han d'abonar uns interessos compensatoris de l'1% anual pel temps transcorregut fins a la restitució de la inversió , segons ha assenyalat l'entitat, que ha subratllat que tornaran els diners de forma "àgil, ràpida, senzilla, gratuïta i amb total seguretat" als inversors minoristes que van adquirir accions de l'entitat en la seva sortida a borsa el 2011 sense necessitat de complir cap altra condició, i sense els costos ni temps de les reclamacions judicials i extrajudicials.

Davant la nova situació creada per la jurisprudència dictada per les d ecisiones del Tribunal Suprem de rebutjar dos recursos presentats per Bankia i sense perjudici del desenvolupament del procediment que se segueix a l'Audiència Nacional, l'entitat ha decidit articular un procés que permeti els inversors del tram minorista recuperar la seva inversió de forma senzilla i ràpida.