Quantcast

Diputats de Veneçuela demanen ajuda humanitària a l'OMS davant la seva crisi sanitària

"Ens han explicat que l'única manera que puguin fer una visita tècnica és si ho sol·licita l'executiu nacional. Nosaltres ja ho vam demanar aquí i vam tornar a Veneçuela per exigir-li, des del Parlament, aquesta visita al Govern" , va dir Olivares a periodistes després de reunir-se amb el subsecretari de l'Organització Panamericana de la Salut (OPS), Francisco Becerra, a la seva seu a Washington.

el diputat opositor i metge oncòleg va denunciar davant l'OPS, filial de l'OMS en el continent americà, la "escassetat de medicaments" i "la nul·la resposta" del Govern davant la crisi del virus de la Zika , del que estima 400.000 possibles casos, enfront dels 4.000 que el Govern estudia com "sospitosos" .

Tant la sol·licitud de l'ajuda humanitària com la de la visita tècnica han de ser iniciativa del Govern perquè l'OMS pugui executar-les, però l'oposició, que es va fer amb el control del Parlament en les eleccions de desembre, dubta que el president Nicolás Maduro accepti donar aquests passos. "Si no ho fa, serà un argument més del poble veneçolà per posar fi a aquest Govern, Seria molt carronyer i inhumà no acceptar un ajut perquè l'ha demanat l'oposició, estaria anteposant la política al bé dels ciutadans ", ha considerat el diputat.

Olivares, que treballa com a oncòleg en un hospital públic, ha assegurat avui que en Veneçuela hi ha un 90% d'escassetat de medicaments que l'OMS inclou en la seva llista d'essencials , com els de la tensió arterial, la diabetis, i els anticonceptius. Segons Olivares, la crisi de salut de Veneçuela s'aguditza amb l'amenaça del virus de la Zika, per al qual el país, al seu parer, "no està preparat" .

Comentarios de Facebook