Compartir

La televisió pública francesa va estrenar ahir el documental que Espanya no ha volgut emetre sobre el Rei emèrit El rei Joan Carles , on ell ha concedit una entrevista en què ha parlat dels temes més importants i controvertits que han marcat la seva vida, juntament amb els comentaris d'Alfonso Guerra i Alfredo Pérez Rubalcaba.

“Dies abans de morir, Franco em va agafar la mà i em va dir: Altesa, l'única cosa que us demano és que preservéis la unitat d'Espanya. No em va dir 'fes una cosa o una altra ', no: la unitat d'Espanya, la resta … Si ho penses, vol dir moltes coses “, va explicar el pare del Rei Felip VI .

També va tenir paraules per recordar l'accident que va provocar la mort de la seva germà Alfonso , de qui va dir que “ara el trobo molt a faltar. M'agradaria tenir-lo al meu costat. Jo l'estimava molt i ell a mi “.

Hi va haver referències als assumptes familiars, al seu fill, però gairebé res a la Reina Letizia. Una breu referència al cas Nóos, però no per part del rei Joan Carles , sinó del narrador, i, però, res sobre Botswana, Corina o la reina Sofia.

Un rostre commocionat en parlar de les víctimes d'ETA i testimonis sobre el 23F, la seva germana Pilar comptant que és dislèxic i un penediment al no haver donat la importància que mereixia al fet que el seu pare renunciés al tron al seu favor. Una pel·lícula que mai veurem al nostre país.