domingo, 27 septiembre 2020 13:55

Esperanza Aguirre defensa als seus exconsellers imputats en la Púnica

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit que els casos de corrupció "no han de quedar impunes". En aquest sentit, ha explicat: "Vinc amb el desig de col·laborar a l'aclariment de tots els casos de corrupció que s'hagin pogut produir en la Comunitat de Madrid ". Aguirre ha fet aquestes declaracions a l'entrada de la comissió d'investigació sobre corrupció política de l'Assemblea de Madrid, després que a la tarda d'ahir es posés en marxa altra operació contra la trama Púnica que afecta el PP de Madrid. Entre d'altres, efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil , per ordre del jutge Eloy Velasco, registrar l'habitatge de qui va ser gerent del PP Beltrán Gutiérrez Moliner i de Javier López, gendre de Villar Mir. La seu de Gènova 13 també va rebre la visita de la UCO, on els agents han revisat l'ordinador que va utilitzar el mateix Moliner quan va treballar al PP.

Encara que la seva compareixença estava prevista sobre les 13:30, la presidenta del PP de Madrid ha arribat al Parlament regional a primera hora del matí, al voltant de les 8.30.

Aguirre venia preparada, tal com ha expressat per al "linxament" per part del PSOE i Podem . De fet, a les preguntes de Ramon Espinar, diputat a l'Assemblea de Madrid (Ara Madrid), li ha contestat amb els casos que han tingut sense haver arribat encara al poder: "Un dels seus dirigents ha estat guanyat 1.800 euros al mes per anar a una Universitat a la qual no ha assistit ni un sol dia ", ha afirmat, i alhora s'ha referit al " senyor Moneder " que" ha cobrat 420.000 euros per fer un estudi sobre una moneda comuna en els països de Llatinoamèrica, assumpte del que ho desconeix tot i després la UDEF ha estat investigant què han fet amb els milions d'euros que han vingut de l'Iran ". < / p>

quant als casos que estan sortint al seu partit, Aguirre ha afirmat que, " tots units com a representants dels ciutadans madrilenys en aquest cas hem de fer tot el que estigui al nostre abast per aclarir tots aquests casos perquè al meu parer la immensa majoria de polítics no són corruptes i el que cal és jutjar, condemnar si són culpables i fer que tornin el que han robat els altres ". En aquest sentit, ha assegurat que manté la seva confiança en l'exconseller d'Afers Socials, Salvador Victoria, i l'exconsellera d'Educació, Lucía Figar , "fins que no es demostrin els fets delictius dels quals se'ls acusa ".

I per si hi havia algun dubte, la presidenta del PP madrileny ha afirmat que no li ha trucat ningú de la direcció nacional, però se sent" recolzada ".