martes, 22 septiembre 2020 23:15

Cas Nóos: Jaume Matas assegura que Urdangarin era "l'aconseguidor, l'intermediari, el facilitador"

L'expresident del Govern balear, Jaume Matas , ha declarat davant del magistrat que s'encarrega del cas Nóos que l'oficina de patrocini de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto era "el peatge" que va percebre < strong> Iñaki Urdangarin perquè exercia la funció de "l'aconseguidor, l'intermediari, el facilitador".

Segons recull el diari 'el Mundo', Matas no ha esquivat la seva responsabilitat en el procés, en entendre que havia de "garantir que els diners dels balears es controlés". a les preguntes del fiscal Pedro Horrach en aquest sentit, el polític reconeix que "va fallar la justificació i el control de despesa ", pel que ha ofert el seu patrimoni per intentar" restituir el dany produït ".

Jaume Matas també s'ha referit al partit de pàdel en què es va gestar la primera relació econòmica amb Iñaki Urdangarin. L'expresident balear apunta que José Luis "Pepote" Ballester, també investigat i antic director general d'Esports, li va traslladar que volia fer-li una proposta i va decidir convidar-lo a "un acte lúdic". El marit de la infanta Cristina li hauria definit l'adquisició de l'equip ciclista com "una ocasió magnífica per a les Illes Balears".

Matas ha reconegut davant el magistrat que "ens interessava estar bé amb Urdangarin i, especialment, amb la família Reial", però admet que l'inici d'aquests projectes esportius "ha desembocat en aquestes actuacions judicials".

el torn de Jaume Matas ha arribat durant la quarta jornada del judici pel cas Nóos. La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin s'han assegut de nou a la banqueta.