jueves, 1 octubre 2020 22:25

La cançó italiana arriba al Barnasants

El cantautor d'origen argentí, estretament vinculat a la cançó italiana, actuarà aquest dijous a les 20.30 hores a l'espai Tinta Roja de Barcelona.

< p> al festival Barnasants t ambé són presents altres cantautors italians com Pepe Voltarelli i Fiorino i s'han programat concerts especials com Il nou che avança, un homenatge a Francesco Guccini, o Bianca d'Aponte Internacional < strong> 2, en record a la cantant italiana Bianca d'Aponte.

Biondini és un històric col·laborador de Francesco Guccini i ha divulgat a Itàlia la música popular hispanoamericana . Actualment Biondini és el cantant del grup I Musici.

Juntament amb Guccini, és autor d'un gran nombre de cançons d'èxit com Xaloc , Li regazze Della notte, Primavera 59. També ha interpretat la seva música al costat de cantautors italians com Paolo Conte, Vinicio Capossela i Roberto Vecchioni. Va compondre amb Manuel Vázquez Montalbán el "Poema al Che".

El de Biondini no és l'únic concert d'aquesta setmana vinculat a la cançó italiana. Aquest dissabte el Festival Folk Tradicionàrius homenatja al mític cantautor italià Francesco Guccini amb el concert Il nou avança. Ho farà amb un recital i una tertúlia amb diversos artistes de diferents nacionalitats i llengües, com és el cas del mateix Francesco Guccini, Carlo Petrini, Sergio Staino i Guido de Maria.

Tant el concert de Biondini com el d'Il nou che avança formen part del Festival Cus vaig Amilcare, organitzat per l'Associació cultural homònima sense ànim de lucre i dedicada a Amilcare Rambaldi.

El seu objectiu és posar en valor i difondre la cançó d'auto r en un context internacional, no únicament buscant artistes de diferents nacionalitats, sinó, sobretot, relacionant-se amb les diverses comunitats estrangeres presents en el territori.

Aquest cap de setmana, el Barnasants ta mbién és l'escenari dels concerts de Juame Escala, Guillem Ramisa i Isaac Ulam aquest dijous; Kike Ubieto el divendres dia 12; 15 anys de les nits de l'art, el dissabte dia 13 i Enric Hernàez, Silvia Coma es i Marc Freixas i Albert Gámez, el diumenge 14 de febrer.