Quantcast

"El florit pensil" trasllada al passat del sistema educatiu espanyol

A partir d'aquest dijous l'obra " El florit pensil" ocuparà l'escenari del Teatre Poliorama de les Rambles de de Barcelona.

Victòria Pagès, Lloll Bertran, Mireia Portas, Roser Batalla i Isabel Rocatti encarnen les adolescents que van viure una d i les etapes més dures de l'educació a Espanya .

l'obra és una viatge al passat del sistema educatiu espanyoles l des del punt de vista de les dones.

l'espectacle, a partir del llibre de Andrés Sopeña, amb adaptació teatral de Kike Díaz de Roda, i versió catalana de Guillem-Jordi G raells, està dirigit per Fernando Bernués i Mireia Gabilondo.

" el florit pensil "és la història del dia a dia de cinc joves sotmeses a l'absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de la posguerr a. L'escola és el reflex de la societat i de la ideologia dominant i aquesta ideologia va ser la que va decidir posar al dia el més profund patriarcat medieval i portar-lo fins a les últimes conseqüències.

la dona va ser el principal objectiu de l'empresa moralitzadora ja que estava destinada al matrimoni ia les tasques domèstiques.

la seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole i en això es posaven d'acord pràcticament tots, des de la mestra al capellà passant pels pares, els moralistes, les cupletistes de l'època i les escriptores de novel·les rosa.

a l'escenari del Poliorama s i veurà reflectit que en aquells anys, en aquell temps, només existien dos tipus de dones, les decents i les altres.

< p> La versió teatral de "el florit pensil" es va representar per primera vegada l'any 1.996.

La versió catalana va arribar a Barcelona un any després amb nombroses reposicions i convertint-se en un dels èxits més importants de la cartellera teatral barcelonina.

Ara, commemorant-seu 20 aniversari, es presenta aquesta nova proposta amb dones perquè, segons els directors de l'obra "per entendre el que som es necessita entendre d'on venim".

Comentarios de Facebook