Quantcast

Derrota històrica a New Hampshire de Clinton davant Sanders amb gairebé 20 punts de diferència

En els últims 60 anys, cap candidat demòcrata ha quedat segon en unes primàries a New Hampshire per un marge tan gran com el que Bernie Sanders li va treure a Clinton a 60 anys. La derrota a aquestes primàries i l'estret triomf a Iowa per un 0,2% recorden Hillary Clinton que haurà de suar parell portar-se la nominació. I això implica, a més , que els demòcrates podrien tenir un candidat final a la Casa Blanca que causa moltíssim rebuig en els estats que es defineixen sociològicament com els EUA reals, aquells del sud i del Medi Oest amb gra npoblación republicana, conservadora i religiosa.

Segons el diari El Mundo, l'hecatombe electoral de l'exprimera dama, ex senadora, exsecretària d'Estat i excandidata és èpica perquè New Hampshire té 10 comtats i Hillary els va perdre tots. New Hampshire sempre havia estat molt bo per als Clinton. El 1992, Bill va quedar segon i, amb una habilitat política notable, va aconseguir fer a ulls de l'opinió pública aquesta posició com una victòria. Aquí, a New Hampshire, va néixer aquell 18 de febrer l'dinastia política dels Clinton . Ahir, 24 anys, 11 mesos i 20 dies després, aquesta mateixa dinastia ha patit una de les seves majors derrotes.

En el Partit Republicà, el rècord no és tan gran. Però la victòria de Donald Trump és enorme. Així, Trump ha obtingut el 35,1 per cent dels vots, pel que aconsegueix 10 delegats, lluny de la resta d'aspirants republicans a la nominació del partit per lluitar per la presidència dels Estats Units. El governador d'Ohio, John Kasich, ha donat la sorpresa en aconseguir el segon lloc amb el 15,9 per cent dels vots -que es tradueixen en tres delegats-. I Marc Rubio, triomfador en Iwa, només va poder ser cinquè amb un paupèrrim resultat.

Comentarios de Facebook