jueves, 24 septiembre 2020 8:33

Corea del Nord llança un míssil de llarg abast per desafiar als seus rivals

Corea del Nord segueix mostrant la seva fortalesa armamentístic setmana rere setmana. Després de provar la seva bomba d'hidrogen (amb un poder molt més important de les bombes atòmiques d'Hiroshima i Nagasaki), el país asiàtic ha llançat aquest diumenge un míssil de llarg abast que hauria sobrevolat les illes meridionals , segons afirma Yonhap, una agència de notícies sud-coreana.

El país nord-coreà ha confirmat la notícia, emetent fins i tot al canal de televisió nacional, tot i que segons han explicat fonts nord-americanes, s'han excusat assenyalant que no presentava cap perill per als EUA o "els seus aliats" , en referència a països com Corea del Sud i Japó.

les crítiques internacionals han estat més importants en les últimes hores, especialment des del Japó, on el primer ministre japonès, Shinzo Abe , ha qualificat com "atac a la seguretat" del país el llançament d'aquest llançament.

Nacions Unides va prohibir a Corea del Nord dit llançaments , una cosa que els analistes asseguraven que no s'anava a complir, més encara sent dates importants per al líder del país, Kim Jong-un, que homenatja el seu pare, el qual va néixer un 16 de febrer.