Compartir

Una font oficial ha indicat aquest dijous que la Procuradoria General de la República de Mèxic (Fiscalia) "manar una ordre de localització i presentació" per a Del Castillo, que "només s'aplicarà en el territori mexicà ", tot just un dia després que l'artista presentés una empara davant possibles accions legals en contra seu.

la font va afegir que hi va haver una convocatòria prèvia, que segons els mitjans mexicans es va produir a finals de gener a la ciutat de los Angeles (Estats Units), on resideix, però ella "no es va presentar" . A més, va descartar per ara que la Fiscalia hagi sol·licitat a Interpol una ordre de captura internacional.

A l'octubre passat Del Castillo va propiciar i va participar en una trobada a la selva mexicana entre Guzmán i l'actor nord-americà Sean Penn , que va difondre una entrevista a la revista Rolling Stone un dia després de la reaprehensión del líder del Càrtel de Sinaloa i el seu tancament de nou en l'Altiplano.

Però el contacte entre l'actriu i 'el Chapo' es remunta a 2012 quan el criminal va contactar amb ella per l'interès que li va generar una carta dirigida a ell i difosa per la intèrpret a través de la xarxa social Twitter, en què li demanava utilitzar el seu poder per "fer el bé" i ser "un heroi" . En aquell moment Guzmán encapçalava les llistes de criminals més buscats per EUA i era pròfug de la justícia després d'haver fugit d'un penal de màxima seguretat mexicà, Pont Gran (Jalisco) en 2001.

Segons la Fiscalia, per missatges de text o mitjançant els seus advocats el capo de les drogues i la intèrpret van mantenir contactes secrets durant mesos. En 2014, el narcotraficant va ser de nou capturat i va tornar a escapar-se l'11 de juliol de l'any següent, en aquest cas del penal de l'Altiplano, al central Estat de Mèxic.

va ser durant aquesta segona fugida quan la protagonista de la telenovel·la 'la reina del sud' -basada en una novel·la d'Arturo Pérez-Reverte- va mantenir la reunió amb 'El Chapo' i Sean Penn.

El 8 de gener d'aquest any, el narcotraficant va ser detingut de nou i al dia següent va aparèixer a la revista Rolling Stone l'entrevista i es va conèixer públicament la intervenció de del Castillo.

la Fiscalia investiga del Castillo per rentat de diners per determinar si l'actriu va rebre recursos de «el Chapo» per a la marca de tequila Honor del Castill oo el rodatge d'una pel·lícula sobre la vida del narcotraficant.

Aquest dimarts, del Castillo va presentar un recurs d'empara, que va ser admès a tràmit pel Jutjat Tercer de Districte de Amparo en matèria penal en el Districte Federal, per la suposada violació dels articles constitucionals 14 i 16.