Compartir

El president de la Generalitat , Carles Puigdemont , s'ha mostrat disposat a negociar, a dialogar, amb el futur Govern d'Espanya. L'objectiu del mandatari tast là passa per desbloquejar la situació que viu la política catalana en la seva relació amb Espanya des del consens i amb acords.

A la primera sessió de control al Parlament de Catalunya , Puigdemont ha recordat a l'oposició que el Govern que presideix ja ha fet els deures, ha format govern i ha aprovat la primera llei a la cambra autonòmica. < / p>

Puigdemont s'ha vanagloriat de governar d'acord al mandat de les urnes, en línia directa amb el que li van demanar els que van votar a Junts pel si ia la CUP el passat mes de setembre.

En el ple parlamentari, es validarà la modificació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. El coordinador de la formació Catalunya sí que és po t, Lluís Rabell, ha anunciat que els 11 diputats del seu grup s'abstindran.

Els comptes del Govern quedarien bloquejades en el cas que la plataforma de Rabell canviés d'opinió i optés pel n oi la CUP s'abstingués.

En aquest mateix ple parlamentari, el conseller d' interior , Jordi Jané, ha de traslladar a la cambra els motius de la renúncia del Govern de la Generaliotat a exercir l'acusació pública en alguns dels procediments judicials als quals s i s'havia personat en la anterior legislatura.

En aquests procediments estan implicats activistes socials, afins a la CU P en bona part dels casos, i que ara veurien reduït el volum de la seva pressió als jutjats a l'abstenir la Generalitat a recórrer.

El pacte entre Junts pel si i la CUP contemplava aquesta laxitud en els tribunals per part del Govern quan s'hagin de jutjar activistes socials o anarquistes ..

L'oposició ja ha criticat amargament que el Govern no s'impliqui en la denúncia de grups o individus que han ocasionat danys materials a Barcelona. < / strong>