Compartir

Pedro Sánchez té ja un esborrany amb els punts que podrien constituir la seva oferta per a un pacte de Govern. Així ho ha revelat el diari El País, que assegura que Sánchez hauria elaborat un document de 50 fulls que discutiria en primer lloc amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

El PSOE segueix en la seva tesi que és Mariano Rajoy qui hauria d'assumir el mandat del Rei i intentar formar Govern si així s'ho proposa el Rei; però, donat el rebuig del candidat a l'primera ronda de consultes, Sánchez no descarta que el Rei pugui oferir-lo a ell el dimecres, quan es reuneixin. I més quan el vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, informava ahir que la situació no ha canviat i, per tant, Rajoy podria tornar a rebutjar intentar la investidura .

El PSOE ja ha avançat que en aquest cas assumirà la responsabilitat i intentarà llaurar un acord.

Segons les informacions de El País el document en el qual treballen en el partit detalla la s polítiques coincidents amb altres formacions d'acord amb els programes electorals. Entre aquestes estarien Podem i Ciutadans, però també Coalició Canària, PNB o Esquerra Unida.

Les polítiques econòmiques, socials i de regeneració democràtica seran els tres pilars sobre els quals es basa aquest document inicial. L'acord en tot cas no serà fàcil, i el calendari aguaita.

CREIX LA PRESSIÓ SOBRE RAJOY

Al PP per la seva banda creix la pressió sobre el candidat, Mariano Rajoy. Especialment després dels últims episodis relacionats amb la corrupció que estan esquitxant al partit. També per l'enduriment del discurs del candidat de Ciutadans, Albert Rivera, qui en una entrevista al diari El Mundo declarava que "qui no pot netejar casa no pot netejar Espanya".

La continuïtat de Mariano Rajoy sembla més complicada en el cas que tornin a celebrar-se noves eleccions. Segons El Mundo al congrés del partit podria plantejar-se un relleu.