Compartir

"Està retinguda com a part de la investigació" per la captura de Guzmán "per declarar en qualitat de testimoni" , ha afegit la font, que no va especificar on roman Sánchez sota custòdia policial. La font va aclarir que Sánchez no està detinguda i que "segueix sent legisladora" .

La diputada, que com a tal hauria de tenir fur parlamentari, va anunciar aquest dimecres que se separa de la fracció parlamentària del Partit Acció Nacional (PAN), i ha acusat el Govern de muntar un "xou televisiu" per lligar-amb el capo.

< p> Dimarts la titular de la Procuradoria General de la República (PGR, Fiscalia), arely Gómez, va assegurar en una entrevista amb el diari El Universal que la diputada i Guzmán van passar l'última cap d'any junts , vuit dies abans de l'operació militar que va portar a la detenció del líder del càrtel de Sinaloa.

Guadalupe Carrizoza Cháidez, coordinador de la bancada del PA al Congrés estatal, va dir que agents adscrits a la Subprocuradoria Especialitzada en Investigació de Delinqüència Organitzada (Seido) de la PGR van interceptar a Sánchez fora del seu domicili a Culiacán, capital de Sinaloa.

D'acord amb la font, en aquest moment la legisladora anava acompanyada de dos menors, pel que sembla els seus fills. Els agents la van acompanyar a deixar els dos nens a casa i després la van traslladar a l'aeroport de Culiacán.

Posteriorment, segons Carrizoza, va ser traslladada via aèria a la Ciutat de Mèxic per ser presentada davant el ministeri públic perquè declari en relació amb els escàndols en què s'ha vist immersa.

El primer és una presumpta visita a Guzmán al penal de l'Altiplà, en l'Estat de Mèxic, amb documentació falsa, i el segon la seva suposada reunió del 31 de desembre passat amb el capo estant aquest pròfug.

En la seva carta de renúncia a la bancada del PA, Sánchez denuncia que el Govern "ha buscat a tota costa " i " de manera tendenciosa i falsa " mediatitzar, " qual xou televisiu ", el cas i donar a entendre que ella va actuar "fora de la legalitat" tot i que ha reiterat, "perquè la llei no tingui tints polítics" , que se'l citi a "aclarir qualsevol falsedat" < /em>.

La revista Procés revelar en 2015 que, com a fruit de la seva relació amb Sánchez, Guzmán va tenir dos fills, Rubén i MANUEL .

A més, ha indicat que Sánchez va ser a visitar Guzmán amb un altre nom al penal de màxima seguretat de l'Altiplà, on va ser internat al gener de 2014, d'on va escapar al juliol de 2015 i on va ser ingressat de nou després de ser recapturado el passat 8 de gener a Sinaloa, el seu estat natal.

Al mig de l'escàndol, el PAN va assegurar la setmana passada que "Sánchez no és de filiació panista ni apareix en el Registre Nacional de Militants" del partit.

Tot i això, va aclarir que la política sinaloense "contendre en 2013 en una candidatura comuna pel Partit Sinaloense, el PRD (Partit de la Revolució Democràtica), el PT (Partit del Treball ) i el PA "